Smaakvol Pijnackerplein toont Diversiteit als kracht tijdens evenement “Koken met jongeren”

kmj_website22092013
Zo’n 250 bezoekers, een mix van bewoners, sociaal maatschappelijke-, commerciële-, en buurtorganisaties, leden van Platform L&R, bi-culturele artiesten met jongeren uit de buurt en vanuit de achterban van Platform L&R brachten zondag 22 september 2013 het Pijnackerplein tot een smaakvol kookpunt.
Klassiek geschoolde zang vanuit christelijke inspiratie, vertederend rietfluitspel vanuit mosliminspiratie, eigentijdse rap, indrukwekkende dans vanuit hindoestaanse inspiratie met live hare Krishna muziek en zang, “Dancedream” een beeldschone performance uitgevoerd door Chinese dames, een mix van verschillende volksdans stijlen en modeshow en Tai Ji, dans en trommelworkshop vanuit Afrikaanse traditie met actieve bezoekers samen, een intieme hindoe zonnegroet geïnspireerd vanuit yoga met actieve bezoekers samen en afsluitend een prachtig gedicht vanuit het kind vanuit de Spirituele Academie, het was er allemaal.
Smaakvolle hapjes en drankjes, ter plekke gemaakt jongeren en door ledenorganisaties van Platform L&R en in samenwerking met het buurthuis een keur aan multiculturele hapjes zorgden iedere keer weer voor inspirerende proeverijen, leuke ontmoetingen en verrassende gesprekken, inzichten en begrip met elkaar. Jong en oud van alle gezindten en achtergronden vonden elkaar op zondag 22 september 2013. Wethouder Korrie Louwes sprak van, wat haar betreft, het begin van een traditie voor ons vernieuwend evenement. Ook de deelgemeentelijke en stedelijke ambtenaren waren erbij en enthousiast over de burgerkracht.De 12 evenementkramen met een selectie aan sociaalmaatschappelijke- commerciële- en buurt organisaties werden goed bezocht. Bezoekers gingen met veel informatie, aangeschafte artikelen en  in een relaxte sfeer met elkaar van kraam naar kraam.